Yurtlar Sıkça Sorulan Sorular
YurtlarUluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğrencileri kalabilir.
Yurt başvuruları bağlı olduğunuz Türkiye Kayıt ve İrtibat Ofisleri tarafından veya temsilci aracılığı ile gelmeyen öğrenciler direkt Yurtlar Müdürlüğüne giderek beğendikleri yurt odası için başvuru yapabilirler. Yurtlar Müdürlüğü, Soli zemin katta yer almaktadır.
Temsilci aracılığıyla gelmeyen öğrenciler direkt Yurtlar Müdürlüğüne giderek müsait odaları görüp beğendiği yurt odasının fiyatını muhasebe veya T.C. Tanıtım Müdürlüğünden öğrenerek, ilgili ücreti yatırdıktan sonra tekrar Yurtlar Müdürlüğüne giderek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Yeni kayıt yaptırmış öğrenciler yurt yerleştirmelerinde önceliğe sahiptirler.
Birlikte kalmak istediğiniz arkadaşınızın ismini belirttiğiniz takdirde, olanaklar dahilinde (oda müsaitliği durumunda) talep Yurtlar Müdürlüğü tarafından karşılanır.
Yurtlarda kalan öğrencilerin, hafta içi (Pazartesi-Perşembe) ve Pazar günleri en geç gece yarısı 00:00’a kadar, Cuma ve Cumartesi günleri ise en geç sabah 02:00’ye kadar kendi yurtlarına girişlerini yapmaları gerekir. Giriş çıkışlarda kullanılan turnike, sisteme bağlı olarak belirtilen saatlerde çalışmayacağından resepsiyon görevlisi yurda girişinizde yardımcı olacaktır.
Öğrenciler, kişisel eşyaları, temizlik ürünleri, elektronik eşyaları, eğitim ve kırtasiye araç gereçleri dışında nevresim takımlarını (yastık, yorgan, çarşaf ve yastık kılıfı) yanında getirmeleri gerekir. Nevresim takımlarını kampüs içerisinde bulunan Molto Süpermarket’ten uygun fiyata bulabilirler. Kuzey Kıbrıs’ta elektrik prizleri üçlü olduğundan odalarda kullanılması gereken cihazlar için kendiliğinden sigortalı adaptörlerden tedarik edilmesi tavsiye edilir (Molto Süpermarket'te bulunur).
Öğrenciler üniversite kampüs içerisinde bulunan Molto Süpermarket'ten 08:30-21:00 saatleri arasında ihtiyaçlarını giderebilirler.
UKÜ servisleri hafta içi ve hafta sonu ücretsiz ulaşım hizmeti sağlar. Ulaşım saatleri için tıklayınız.
Yurtta konaklayan öğrenciler yurtlarda kaldıklarına dair belgeyi, Soli yurdunun zemin katında bulunan Yurtlar Müdürlüğünden temin edebilirler.
Yurt odalarında belirtilen giriş çıkış saatleri dışında misafirin kalması uygun değildir. Ancak, olağanüstü kötü hava şartları vs. nedeniyle (aynı cinsiyette olması koşuluyla) UKÜ öğrencileri, Soli yurdunda bulunan misafirhanede belirli bir ücret karşılığında gecelik konaklayabilirler.
Öğrencilerimizin kampüs hayatına daha rahat uyum sağlayabilmesi için anne, baba, kardeş yani 1.dereceden yakınlarının Yurtlar Müdürlüğü tarafından karar verilen başka odalarda belirli bir ücret karşılığında konaklama imkânı sağlanır. Ancak, hastalık zamanı ve acil durumlarda, odadaki diğer öğrencilerin onayı ve Yurtlar Müdürlüğünün izni ile öğrencinin odasında günübirlik misafir edilebilirler.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Sağlık Merkezi’nde görevlendirmiş doktor ve hemşire ile öğrencilere her türlü sağlık ve ilk yardım müdahalelerinin yanı sıra ayakta tedavi hizmetlerini sunulur. Öğrenci ve personelin fiziki engeli olduğu ve sağlık merkezine gidemediği durumlarda ise sağlık personeli bulundukları noktaya gidip yardımcı olur.
Çalışma Saatleri
Pazartesi- Cuma 08:00-13:00 ve 14:00-17:00
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 2905
Oda anahtarını veya oda giriş kartını kaybeden öğrenciler ilgili yurdun resepsiyonuna giderek bilgi verir. Öğrenci kartı yemekhanede de kullanıldığından yeni kart için Öğrenci İşleri Müdürlüğüne hemen başvurulmalıdır. Oda anahtarının yedeği Yurtlar Müdürlüğünden tedarik edilebilir.
Yurt odalarının duvar boya ve sıvasını zedelemeyecek özel yapıştırıcılar kullanılması kaydı ile Yurtlar Müdürlüğünün onayı alınarak istenilen poster ve resimler asılabilir.
Yurt yaşam kuralları gerek yurtlarda gerekse yurt ortak kullanım alanlarında birlikte yaşayan öğrencilerin daha huzurlu ve rahat yaşamaları için yazılmıştır. Mevcut kurallara uymayan öğrenciler öncelikle ilgili yurt bina amiri tarafından, sonrasında ise Yurtlar Müdürlüğüne yönlendirilerek karşılıklı konuşma esasına göre gerekli uyarılar yapılır.
Öğrenci sorunu, bina amiri ya da yurt resepsiyonunu arayarak veya ziyaret ederek bildirmelidir.
İlgili bina amirlerinden yurt çıkış formunun imzalatılması gerekmektedir.
Stüdyo tipi yurtlarda, yangın ve benzeri tehlikelere yol açılmaması için yemek pişirmek, soba “ısıtıcı”, tüp gaz, vb. yanıcı ve/veya ateşli cihazları kullanmak yasaktır (Su ısıtıcısı olarak elektrikli çaydanlık emniyeti alınarak ve Yurtlar Müdürlüğünün izni ile kullanılabilir). Kullanımı yasak olan cihazların oda kontrolü yapılırken bulunması neticesinde ilgili cihaz odadan alınarak akademik yıl bitimine kadar öğrenci için muhafaza edilir. Stüdyo yurtları arasında ortak mutfak kullanımı olan Vuni, Kantara ve Hilarion’da yukarıda bahsi geçen cihazların kullanımı mümkündür.
Gerek hijyenik koşullar gereği gerekse hayvanlardan bulaşabilecek hastalıklardan dolayı yurtlarda her türlü hayvan beslemek yasaktır. Tespit edilmesi halinde hayvan ortamdan alınarak uzaklaştırılır ve uzaklaştırma bedeli ile birlikte ortamın ilaçlanma bedeli oda sakininden ve/veya öğrenciden tahsil edilir.
Sömestr tatilinde öğrencinin yurt odasını boşaltmasına gerek yoktur.
Sömestr tatilinde öğrencilere mevcut odalarını boşaltma zorunluluğu olmadığı için depo ihtiyaçları yoktur. Ancak talep edildiği zaman teslim belgesi ile emanete alınabilir.
İLETİŞİM
Yurtlar Müdürlüğü
Soli Yurdu, Zemin Kat
Tel: +90 392 671 1111 Dahili: 3333
Müdür: Samim COŞAR
E-posta: residence@ciu.edu.tr