• Keşfet

2020 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE BURS SIRALAMA SİSTEMİ

KKTC öğrenci kabulü

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), tüm Dünyada yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle yalnızca 2020-2021 Akademik yılı için geçerli olacak Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sistemi (ÖYBSS) ile öğrenci kabulüne başlamıştır.

ÖYBSS’ye KKTC veya KKTC/TC çift uyruklu lise mezunları yanı sıra 2019-20 Akademik yılı sonunda mezun olabilecek öğrenciler başvuru yapabilecek. Ayrıca lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayan TC vatandaşı öğrenciler ve diğer uyruklu öğrenciler de sisteme başvuruda bulunabilecek.

ÖYBSS kapsamında yapılacak başvuruların öğrencinin lise diploma notu, lise diploma notu oluşmayanlar için 2019-20 güz dönemi sonundaki genel not ortalaması veya Uluslararası sınav sonuçları (GCE, SAT, ACT vs.) dikkate alınarak programlara kabul edileceklerdir. Kabul alan öğrencilerin eğitim bursları ise not ortalamalarına bağlı olarak belirlenecektir.

Değerlendirme sonuçlarına göre yükseköğrenimine UKÜ’de devam edecek öğrencilerin eğitim programlarının kontenjanlar ile sınırlı olması nedeni ile ön kayıtların en erken zamanda tamamlanması gerekmektedir.

Doğru Meslek Seçimi Yapmanıza Yardımcı Olalım!